Последната снимка на 43-то Народно събрание

0
Ние, депутатите от 43-ото Народно събрание днес си отиваме
Ние, депутатите от 43-ото Народно събрание днес си отиваме Снимка: parliament.bg

Приключи мандатът на 43-ото Народно събрание на Република България.

Ние, депутатите от 43-ото Народно събрание днес си отиваме, но парламентаризмът остава, заяви председателят на парламента Цецка Цачева в заключителното си изказване по повод края на този мандат на Народното събрание. Чуха се различни истини за това как работи законодателната институция и за парламентаризма, очаквах лично да чуя повече съгласие за това какво предстои занапред, коментира тя.

За всички нас е заслуга, че не работихме сред железни заграждения, полицейски коли и униформени служители, посочи Цецка Цачева.

Имахме добър диалог с гражданското общество, ние сме най-достъпната и прозрачната държавна институция, отчете председателят на парламента. Цецка Цачева се присъедини към очакванията предстоящите парламентарни избори да бъдат честни и справедливи.

Председателят на парламента удари за последно парламентарния звънец и закри последното заседание на 43-ото Народно събрание. След това народните представители си направиха обща снимка пред сградата на парламента.

ИЗКАЗВАНЕ
на председателя на парламента Цецка Цачева на заключителното заседание на 43-ото Народно събрание


26 януари 2017 г.

Уважаеми народни представители,

Остават 13 часа до края на легислатурата на това Народно събрание.

От различни парламентарни групи се чуха различни истини за това как работи законодателната институция, за парламентаризма. Аз лично очаквах да чуя повече съгласие за това какво предстои занапред. Защото ние, депутатите от 43-ото Народно събрание, днес си отиваме, но парламентаризмът остава.

Историята ще дава оценките си от утрешния ден за работата на този мандат на Народното събрание.

За мен, за ръководството на Народното събрание, за всички нас, за администрацията на българския парламент е заслуга, че ние не работихме сред железни заграждения, полицейски коли и униформени служители. Имахме добър диалог с гражданското общество, ние сме най-прозрачната, най-достъпната държавна институция в Република България.

Предстоят избори, присъединявам се към очакванията те да бъдат честни, справедливи, за да могат наистина да структурират следващите държавни институции на Република България.

За мен беше чест да бъда първа сред равни!

Благодаря ви, колеги!

Закривам последното пленарно заседание на 43-ото Народно събрание!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари