Посланикът на Великобритания е впечатлен от Русе

0
Посланикът на Великобритания е впечатлен от Русе

Посланикът на Великобритания в България Н.Пр. Джонатан Алън гостува вчера на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, съобщава Общинска администрация.

Стоилов благодари на британския дипломат за проявения интерес към Русе. Кметът запозна посланика с управленската си програма и европейските проекти, по които Община Русе работи в момента. Той представи накратко потенциала на Русе като един от големите логистични центрове на Балканите, предвид стратегическото му географско положение и факта, че е пресечна точка на няколко от най-големите европейски транспортни коридори. Стоилов информира Негово Превъзходителство, че Община Русе работи активно за подобряване на инфраструктурата и облекчаване на административните пречки пред бизнеса, с цел привличане на нови инвеститори.

Н.Пр. Джонатан Алън благодари за гостоприемството и сподели, че е впечатлен от Русе. Той сподели готовност да организира посещение в града на търговския аташе на Великобританското посолство, който да се запознае с възможностите за инвестиции. Дипломатът прояви интерес конкретно към условията, които предоставя Индустриалният парк.

Срещата приключи с размяна на протоколни подаръци. Кметът Пламен Стоилов изпрати британския дипломат с картина, изобразяваща Паметника на Свободата и го покани да бъде отново гост на Русе. Н.Пр. Джонатан Алън отвърна, че ще се възползва от поканата при първа възможност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари