Посланик на свободния дух в моето училище

0
Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за млади учители
Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за млади учители

В навечерието на 1-ви ноември – Деня на народните будители, екипът на Общинска фондацияРусе – град на свободния дух“ обявява конкурс за млади учители, носители на приза:

В рамките на конкурса ученици от всички училища на територията на Община Русе ще могат да номинират преподавател, който, според тях, е достоен да бъде отличен със званието „Посланик на свободния дух“.

Това може да е учителят, който ги вдъхновява и насърчава да преследвате мечтите си. Преподавателят, който им помага да трупат знания, да развиват своите дарби и умения, да изразяват гражданската си позиция и да бъдат отговорни. Учителят, който стимулира у тях изявата на техните творчески или новаторски заложби. Човекът, който ги води по пътя към успеха и ги подготвя за всички предизвикателства и трудности, които ще срещнат в живота. Учителят, чийто пример биха последвали.

Учителите могат да бъдат номинирани от един ученик, от група ученици или цял клас. Изискването е предложението да бъде добре аргументирано и да включва следната информация:

Име на номинирания учител;

Училище;

Предмет/и по който/които преподава;
Име на номиниращия (име/клас/училище);
Професионални постижения на номинирания;
Отговор на въпроса: Защо номинираният заслужава званието “Посланик на свободния дух”?
Предложенията могат да се изпращат от 14 до 28 октомври на e-mail адреса на Фондация „Русе – град на свободния дух“ – [email protected].

Номинациите ще бъдат разгледани от жури в състав:

– д-р Страхил Карапчански – Зам.-кмет „Европейско развитие“ и Председател на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
– г-жа Ирена Петрова - Директор на Дирекция „Култура и образование“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
– г-жа Мария Георгиева – Гл. експерт „Връзки с обществеността“ в Община Русе и Член на УС на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;
– г-жа Елена Минкова – Експерт „Връзки с обществеността“ в Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“;

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се състои на 31 октомври 2014 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари