Поредно безумие по пътя Бяла - Русе

12
Шофьор сигнализира за опасно шофиране на автобус с украинска регистрация
Шофьор сигнализира за опасно шофиране на автобус с украинска регистрация Снимка: Дамян Найденов

Шофьор сигнализира за опасно шофиране на автобус с украинска регистрация

Русе, 21 септември 2023 г. - Шофьор сигнализира за опасно шофиране на автобус с украинска регистрация по направлението Бяла - Русе. В сигнал, изпратен до редакцията на Dunavmost, Дамян Найденов разказва, че на 20 септември 2023 г. в 18:12 часа е изпреварен в завой от автобуса на изхода на село Волово.

"Звъннах на спешен телефон 112 като шофирайки след автобуса със скорост доста превишаваща позволената за движение по пътищата в България продиктувах марка, модел, цвят и регистрационен номер на автобуса", пише Найденов.

Служителката на 112 се опитала да свърже Найденов с органите на МВР - Русе, но безуспешно. Разговорът им продължил 4 минути и 29 секунди, като за този период автобусът е достигнал разклона за село Тръстеник, където е преминал покрай стационарна камера със скорост около 110 км/ч.

"На т.н. "Индийски колиби" успях да изпреваря автобуса, надявайки се, че на входа на града ще има органи на КАТ или ДАИ. Уви, нямаше никой в рамките на града. Автобусът ме изпревари и продължи движението си към ГКПП Дунав мост със скорост около 130 км/ч. Последвах го. Никъде по пътя нямаше патрул на сектор Пътна Полиция към КАТ. Автобусът се нареди на опашка да плати такса мост, а аз спрях до автомобил на Гранична полиция", разказва още Найденов.

Шофьорът излязъл от управляваното от него МПС и обяснил на граничния полицай случката.

"Човекът дори НЕ си направи труда да излезе от служебният си джип, а седейки вътре ми обясни как автобусът вече с напуснал територията на България, както и че нямал правомощия да направи нищо", пише Найденов.

Шофьорът изразява възмущението си от безхаберието на органите на МВР и ГКПП в Русе. "Хайде сега кажете как родната полиция ще бори престъпността по улиците, как ще спира и глобява джигитите - НИКАК. Отвратен съм от безхаберието на органите на МВР и ГКПП в нашият град", възмущава се Найденов.

Сигналът на Найденов повдига редица въпроси за сигурността на движението по пътищата в България.

  • Защо служителката на 112 не е успяла да свърже Найденов с органите на МВР - Русе?
  • Защо по пътя между село Волово и ГКПП Дунав мост не е имало патрули на КАТ или ДАИ?
  • Защо граничният полицай не е оказал съдействие на Найденов?

Отговорите на тези въпроси ще бъдат важни за изграждането на ефективна система за борба с опасното шофиране в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    Три пъти "Защо ...?"
    Защото ....? Защото ... Защото ...? ... Е, ми ... защото така!
  • 32
    8
    Анонимен
    Браво на г-н Найденов ! Публична тайна е, че чужденците като влязат в България карат без да спазват абсолютно никакви ограничения. Тук е територия без правила и закони, направо дивия запад. Затова стават толкова много катастрофи по пътищата.
  • -1
    7
    ZZданко трола
    "Урка" е на разпорената ти майка тъпкача, тъп мутрофански тролец! ХАХАХАХАХА
  • 34
    6
    Sтанко
    Урка на сън да срещнеш - шамар да му удариш! Да се усвести, че е на земята!
  • -46
    5
    Чобан Прасков
    Познавайки господина със сигнала , и той не е стока и не си пие хапчетата , така че ...кой клецал клецал ...кака брадяса
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари