Поредна вандалска проява в центъра на Русе

5
Извършителите са стари познайници на органите на реда
Извършителите са стари познайници на органите на реда Снимка: Община Русе

Поредна вандалска проява на непълнолетни в центъра на града

Пейките в градинката на площад „Свобода“ станаха обект на вандалска проява, съобщиха от общината. Камерите са заснели как снощи около 22 часа група младежи са разместили скамейките, а впоследствие едно от децата скача върху една от тях и я чупи. Служителите на СЗ „КООРС“ са задържали вандалите, които са предадени на МВР.

Оказва се, че непълнолетните извършители са добре познати на органите на реда. Младежите са хващани в непристойно поведение и друг път от общинските служители, но след направените забележки и предвид възрастта им, не са им налагани наказания.

Въпреки нарастващия брой на охранителните камери, които Община Русе е разположила из града, вандалските набези не спират, което за пореден път повдига въпроса за недостатъчните правомощия на СЗ „КООРС“, коментират от общината.

Община Русе подготвя създаването на общинска полиция по примера на други областни градове в страната. В нея служителите ще действат по закона на МВР, ще подпомагат съществуващото звено за опазване на обществения ред и сигурност и ще облекчат работата на МВР – Русе

Видеото от вандалския акт можете да видите тук.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари