Поръчка за милиони левове: МВР иска 500 коли на лизинг

0
Автомобилите са за "Пътна полиция"
Автомобилите са за "Пътна полиция" Снимка: МВР / архив

Петстотин коли за 30 801 504 лв. без ДДС иска на лизинг Министерството на вътрешните работи

Това става ясно от негово обявление за нова обществена поръчка, предава Actualno.

Поръчката е разделена на две обособени позиции.

Едната е за предоставяне на 350 нови, неупотребявани моторни превозни средства за служителите, осъществяващи контрол на пътното движение, при условията на оперативен лизинг (дългосрочен наем). Нейната прогнозна стойност е 20 447 616 лв.

Втората е за 150 броя автомобили с висока проходимост – отново за пътната полиция, с максимална стойност 10 353 888 лева.

Наемният срок е четири години или до изчерпване на максимално допустимата стойност, в случай на удължаване на наемния период.

Освен цялостната поддръжка за периода на договор, задължение на изпълнителя ще е да инсталира и интегрира нужните на полицията ТЕТРА радиотерминали (радиостанции). За своя сметка също те трябва да монтира камери за видеонаблюдение, GPS устройства, принтери, скенери или мултифункционални устройства, захранвани на 12V, без това да нарушава интериора и екстериора на автомобилите.

По средата на юни месец вътрешното ведомство обяви поръчка за изграждане, развитие и оптимизация на цифровата ТЕТРА система и радиорелейна мрежа на МВР с прогнозна стойност 108 540 044 лева без ДДС, но до крайния срок не бе подадена нито една оферта. Поради тази причина в средата на настоящия месец процедурата бе прекратена.

През февруари месец пък МВР договори с "Телком инженеринг" срещу 56 760 лв. без ДДС доставка 70 преносими ТЕТРА радиотерминали, 10 мобилни радиостанции и 70 устройства за свободно говорене за преносимите радиотерминали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари