Поне два месеца ще описват щетите в Дулово

1
В неделя бяха поразени над 25 хиляди декара с насаждения и овощни градини
В неделя бяха поразени над 25 хиляди декара с насаждения и овощни градини

В неделя бяха поразени над 25 хиляди декара с насаждения и овощни градини

Започна описването на щетите след силната градушка в община Дулово. Комисия обследва всички пострадали частни домове и общински сгради.

Според кмета на общината описването на щетите ще продължи поне два месеца, тъй като комисията е само една. До момента 25 земеделски стопани са подали заявления в общинската служба по земеделие, че са загубили продукцията си, предаде bTV.

В неделя бяха поразени над 25 хиляди декара с насаждения и овощни градини.

"Вложенията на един бостан са между 300 и 400 лева на декар, преди да започнеш да береш. Очаквам държавата по някакъв начин, ако може да ни помогне, защото сме земеделски регион, препитанието ни е само земеделие", казва производителят Свилен Димитров.

"Щетите са тотални, те са на 100% унищожени. А за един декар овощна градина са ти нужни около 1000-1500 лева, за да я поддържаш. Тепърва щяхме да започваме да берем праскови", каза Красимира Николова, земеделски стопанин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Съвет
    Търсете помощ от Дуловската Принцеса. Ама много и мирише п_тката. Тя е в Опавлението на света и е много влиятелна, когато и се плаща на задната седалка.И не забравяйте: ЯКО КЮЧЕЦИ и музиката да свири.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари