Помогнаха на група туристи, закъсали под връх Руен снощи по тъмно

1
В групата е имало жена със силни болки в крака
В групата е имало жена със силни болки в крака Снимка: Мартин Петров photography

Планинските спасители от службата в Кюстендил помогнали на група туристи, замръкнали и закъсали снощи под първенеца на Осоговския балкан - връх Руен /2251 м/.

Това каза тази сутрин за БНР Антони Божков от отряда, участвал в акцията.

Група от 8 човека, които изкачвали връх Руен, подали сигнал на 112, че изпитват затруднение с придвижването от върха до хижа Осогово. В групата, предимно туристи от София, е имало жена със силни болки в крака и с трудно придвижване. След 21 ч. не могли да слязат.

Спасителят Антони Божков разказва:

"Група туристи тръгва от хижа "Осогово" за връх Руен, но по време на прехода една от жените получава травма на кръста, което забавя групата и те чак в 5 часа се качват на върха. Стоят за кратко и тръгват обратно. Вече се стъмва и в 7 часа са подали сигнал. Спасителната група и доброволци тръгват с моторни шейни да им помогнат. Всички са прибрани, няма измръзнали".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари