Обвиняват гръцката полиция, че използва гумени куршуми срещу мигранти

0
Ранени мигранти от Афганистан са приети за лечение в болница
Ранени мигранти от Афганистан са приети за лечение в болница Снимка: EPA

Ранени мигранти от Афганистан са приети за лечение в болница

Гръцката полиция използвала гумени куршуми срещу мигранти от Афганистан, при което били ранени двама души, твърдят турски източници от сигурността, цитирани от "Дейли сабах", предаде БТА.

Мигрантите са приети за лечение в болница. Те са пострадали, докато се опитвали да стигнат до Гърция от съседна Турция, са посочили източниците пред Анадолската агенция.

Гръцката брегова охрана заяви в понеделник, че взима "всички съответни мерки, за да защити морските граници на Гърция и ЕС, зачитайки международното право и човешкия живот", напомня "Дейли сабах".

Гърция често е обвинявана от Турция и правозащитници, че незаконно изтласква лодки с мигранти обратно в турски води, което гръцката страна отрича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари