Полярният ни кораб акостира в Бразилия

0

Посрещнаха НИК 421 с почести

На 25 февруари с официална церемония, организирана от Българското посолство в Бразилия и официалните власти в щат Рио Гранде и пристанище Рио Гранде, беше посрещнат Българският научноизследователския кораб "Св. Св. Кирил и Методий", информира NOVA.

Полярният ни кораб се завръща от 32-рата Национална антарктическа експедиция до Антарктика.

Корабът достави 80 тона материали на базата ни на остров Ливингстън за завършването на новата научна лаборатория.

На церемонията на пирса пред кораба беше посланикът на Република България в Бразилия Божидара Сърчаджиева, представители на кметството на град Рио Гранде и представители на военноморската администрация.

Официалната церемония започна с изпълнение от военен оркестър на химните на Бразилия и България. Капитанът на кораба Николай Данаилов приветства гостите на празничното посрещане.

Събитието е посветено и на честването на 90 години от установяването на дипломатически отношения между България и Бразилия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    плюс минус
    По БНТ 1 излъчиха репортаж от това събитие. Живеещи там потомци на българи, в народни носии, играха български хора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари