Половин милион работници излизат на протест в Германия

0
Заетите в металообработващата и електронната индустрия в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата
Заетите в металообработващата и електронната индустрия в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата Снимка: АП

Заетите в металообработващата и електронната индустрия в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата

Половин милион заети в металостроенето и електронната индустрия ще стачкуват в Германия и в понеделник. Това обяви техният профсъюз "ИГ Метал", предаде БНР. Работниците излизат на улицата с искания за повишаване на заплатите. 

Заетите в металообработващата и електронната индустрия в Германия ще излязат за втора поредна седмица на улицата в понеделник с искания за увеличаване на заплатите и компенсация срещу инфлацията. "Работниците стават все по-нетърпеливи към непрекъснатите лавирания по тази тема на работодателите", заяви един от лидерите на профсъюза "ИГ Метал" Йорг Хофман.

Половин милион работници се очакват да излязат на улицата. В понеделник вечерта профсъюзът ще реши какво да предприеме след предупредителните стачни действия. 3,8 милиона души работят в тези браншове. Те обвиниха работодателите си, че в момента имат все повече поръчки и договори за работа, но това не се отразява на заплатите на работниците.

Работодателите пък заявяват, че заради икономическата криза издаващата се рецесия не могат да отговорят на исканията на работниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    М-хм,
    Уважаеми шваби, докато не грабнете коловете и не започнете да чупите главите на вашите €вро-Урсуло-джендър политици все по-навътре ще ви го вкарват. Това им е планът.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари