Полицията в Тутракан задържа мъж с незаконни оръжия в автомобила

1
Мъж на 39 години е задържан след гонка с полицията в района на Тутракан
Мъж на 39 години е задържан след гонка с полицията в района на Тутракан

Мъж на 39 години е задържан след гонка с полицията в района на Тутракан

Това съобщават от Районна прокуратура – Варна, предаде БТА. Във връзка със случая предстои привличане към наказателна отговорност на ѝ.К. за две престъпления.

Вчера лек автомобил, управляван от обвиняемия, бил спрян за проверка около 17:00 часа. Първоначално мъжът спрял на подадения сигнал, но при поискване на документите му, той потеглил рязко и се отдалечил от полицейския екип. Последвало преследване.

Обвиняемият напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Бил застигнат и спрян от служителите на ОД на МВР – Силистра. ѝ.К. оказал съпротива на полицейските служители, но бил неутрализиран и задържан.

При претърсването в автомобила му бил намерен незаконно притежаван автоматичен пистолет с шест патрона в пълнителя, а други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също две саби, два ножа, бокс и метална полицейска палка.

Административният ръководител на Окръжната прокуратура в Силистра Ивелин Чафаланов каза, че намереното оръжие е бойно и не може да бъде законно придобито от физическо лице. По думите му задържаният е от град Тервел и е с чисто съдебно минало.

Й.К. ще бъде задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява пред съда за задържането му под стража.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари