Полицията спипа мъжа, претарашил коли в квартал "Дружба"

1
29-годишният извършител дори върнал кутия с инструменти, споделиха от МВР в крайдунавския град
29-годишният извършител дори върнал кутия с инструменти, споделиха от МВР в крайдунавския град

29-годишният извършител дори върнал кутия с инструменти, споделиха от МВР в крайдунавския град

На 12 февруари екип служители от групата за охрана на обществения ред при Първо РУ са били изпратени в района на русенския квартал „Дружба“, след сигнал от мъж за извършена кражба от автомобил, паркиран на адрес на бул. "Христо Ботев". Там униформените са били посрещнати от подаващия сигнала, който ги е уведомил, че за времето от 15:00 ч. на 11 февруари до 21:00 ч. на 12-ти е била извършена кражба на кутия с инструменти от колата му с марка „БМВ-Х5“. При документирането на случая в Първо РУ, тъжителят е заявил пред полицаите, че на входа на жилищната сграда, пред която е била паркирана колата има монтирани камери за видеонаблюдение и когато е прегледал записите разбрал, че деянието е извършено на 12.02.2022 г. около 20:45 ч. от мъж, който първоначално е отнел посочената вещ от багажното отделение на автомобила, но впоследствие я е върнал обратно. Той е предал кадрите на разследващите. Полицаите от Първо РУ веднага са предприели действия за изясняване на случая и издирване на извършителя, като е образувана преписка по описа на Първо РУ за извършеното престъпление.

В хода на реализираните оперативно-издирвателни мероприятия по горещи следи криминалистите са установили като автор на кражбата 29-годишен мъж от село в Търговишко. При работата с него полицаите са изяснили, че той не живее в Русе, но често е посещавал града, идвайки на гости на свои роднини. Така във въпросната вечер, преминавайки пред блока в кв. „Дружба 3“ е проверил всички паркирани автомобили и е открил, че джипът с марка БМВ е отключен и го отворил, претърсил го е и от багажника взел куфарчето с инструменти. Когато се оттеглил от мястото е спрял, за да провери какво има вътре и е разбрал, че е пълно с инструменти, които обаче не знае за какво служат. Тогава и забелязал, че на жилищния блок, съвсем близост до автомобила, има монтирани камери за видеонаблюдение и по тази причина решил да върне куфара обратно в колата.

29-годишният мъж, оказал се известен на правораздавателните институции, е задържан от полицаите от Първо РУ по ЗМВР до 24 часа. Към момента не е установено да има съпричастност към други подобни деяния при пребиваването си в града.

Работата по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Потребител
    Следва наказателно производство и ефективна присъда! В пандиза ще го оправят 5 год. първоначално при строг режим е справедливо
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари