Полицията разследва 4 кражби от апартаменти в Русе

0
Кражбите са били в жилища на ул. "Братя Миладинови", на ул. "Муткурова", квартал "Дружба" и блок на бул. "Ген.Скобелев"
Кражбите са били в жилища на ул. "Братя Миладинови", на ул. "Муткурова", квартал "Дружба" и блок на бул. "Ген.Скобелев"

В Първо РУ са започнати действия по разследването на сигнали за домови кражби, постъпили през последните дни /18 – 21 юли/.

Вчера е получен сигнал за взлом в апартамент на ул. "Братя Миладинови"  в Русе. В дома не е имало хора след 08:30 часа на 20 юли, а посегателството е установено вчера сутринта. Престъплението е извършено, след счупване на външната част на патроните на две входни врати – метална и дървена. От жилището липсвал телевизор "LG" 32 инча, на стойност около 800 лв. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е започнато досъдебно производство.

Друг сигнал за кражба от жилище е получен за апартамент в блок по ул. "Муткурова" в Русе, чийто собственици отсъстват от града и техен роднина е констатирал проникването. В този случай то е станало, чрез счупване на патрона на входната врата. По първоначални данни от дома липсвали лаптоп, фотоапарат, видеокамера, сребърни пръстени и 100 лева. На местопроизшествието е извършен оглед и е заведено дознание.

Още два сигнала за проникване в апартаменти вчера в жк «Дружба», а завчера в блок на бул. "Ген.Скобелев" са заявени в районното управление. И в тези два случая са взломявани заключващите устройства на входните врати. В едното жилище не са констатирани липси от стопаните, а от другото са отнети телевизор, два преносими компютъра и куфар.

По тези престъпления също са започнати дознания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари