Полицията иззе дрогата на наркодилър в Шумен

1

Криминалисти от полицейското управление в Шумен намерили и иззели 400 грама канабис, 250 таблетки екстази и електронни везни от  жилище обитавано от 41-годишен мъж.

На 8 март малко след 19 часа била извършена проверка на В.А. на ул. “Калиакра“ в града. В него били намерени около 3 грама бяло прахообразно вещество, по негови данни амфетамин. Предприето било претърсване в имот, ползван от 41-годишния мъж. Намерени били около 400 грама кафяво-зелена суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис. Иззети са 250 таблетки, които реагирали на метамфетамин- екстази и 20 грама бяло и кафяво прахообразни вещества, които ще бъдат лабораторно изследвани. В имота са намерени и електронни везни. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Образувано е досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение. С постановление на прокурор от окръжната прокуратура  му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.  Работата по документиране на престъплението продължава под надзор на Окръжна прокуратура – Шумен.

Други трима шуменци били задържани за държане на наркотични вещества. В следобедните часове на 7 март за проверка на ул.“Георги С. Раковски“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил БМВ с чужди регистрационни табели. Зад волана бил местният жител М.Х./21г./ Тестван бил за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на канабис проба. При извършения личен обиск във водача е намерено хапче с лого, което предстои да бъде изследвано лабораторно. Извършен бил обиск и на пътниците в автомобил. В 22-годишния С.Д. е намерено и иззето топче с около 2 грама суха листна маса, а в Г.Г./21г./ около 4 грама суха маса – по техни данни канабис. При претърсване в лекия  автомобил са намерени  около 60 грама суха тревиста маса / марихуана/. Задържани са за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари