Полицаите, задържали Пламен Пенев, не могли да овладеят емоцията и адреналина си

0
Не мога да кажа че са реагирали правилно, защото всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция, смята главен комисар Атанас Илков
Не мога да кажа че са реагирали правилно, защото всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция, смята главен комисар Атанас Илков Видео: NOVA

Не мога да кажа че са реагирали правилно, защото всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция, смята главен комисар Атанас Илков

Полицаите, задържали Пламен Пенев в Стара Загора не са реагирали правилно. Това заяви за "Събуди се" по NOVA директорът на Националната полиция Атанас Илков. Униформените са разпитали и модела Кристин Йорданова, която качи видео с висока скорост по магистралата.

В МВР започват обучения, след случая в Стара Загора. Полицаите ще тренират как да действат в подобни ситуации. След няколко месеца почти всички в системата ще имат персонални камери, които ще записват всяко тяхно действие.

"Не мога да кажа че са реагирали правилно, защото всички видяхме, че има пропуски в тяхната реакция. До един момент те изпълняваха задълженията си в правилната посока. Те не успяха да овладеят емоцията и адреналина", смята гл. комисар Илков.

Все още е рано да се постави оценка на работата на цялата дирекцията в Стара Загора, защото тече вътрешна проверка. Ако разследването докаже, че полицаите са действали неправилно, ще бъдат отстранени, заяви още той.

След изготвянето на аутопсията вече е ясна и причината за смъртта на Пенев - задушаване вследствие на това, че 4 души са легнали върху него.

Директорът на полицията разкри и какво точно са съобщили на телефон 112 мъжете, подали сигнала срещу 58-годишният мъж.

"Съобщено е за мъж, който е агресивен и най-вероятно взима нож. Такъв обаче не е открит. Той демонстративно изразява неподчинение и не изпълнява полицейските нареждания. Представете си вие да сте на тяхно място, как ще реагирате?", заяви комисарят.

А за да не се разчита на клипове от социалните мрежи, до няколко месеца всички полицаи ще са оборудвани с лични камери. МВР започва процедура по закупуването на 17 000 броя.

Скоро се очаква и стартирането на системата за следене на средна скорост. Чрез нея ще могат да бъдат регистрирани и санкционирани нарушителите мигновено. Последният известен случай е с модела Кристин Йорданова, която сама качи видео на кола, която се движи с 260 км/ч по магистралата. Предполага се, че именно тя е зад волана и вече е установена.

"Тя заявява, че не е управлявала автомобила, свалила го е от интернет, но това няма да спре нашите действия до тук", уверява той.

Оказва се, моделката е известна на полицията. За последните 5 години и има 15 провинения на пътя. Налагани са ѝ санкции, но не и такива, за които да ѝ бъде отнета книжката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    A.C.A.B.
    Сега да овладяват анусите си в старозагорския затвор, че ебан ги чака. Кофи с вряла вода, бой в тъмника, надървени пишки по лицето... сега ще се овладеят много рязко. 5 папуаза се метнали на врата на един дядо. Нещастници! По 50 години на всеки, ще овладеят адреналина и емоциите на хиляди селски плиткоумници завбъдеще. Камери на врата на всяка една ченгеджийска маймуна и присъди от десетилетия. Само така ще възпитате реални правоохранителни и демокрарични органи.
  • -4
    2
    до 1
    аз викам да махнем полицията и да се оправяме сами, който е по-по-най той ще е отгоре, законът на линч върховен в държавата! нъл тъй, моя?!?
  • 8
    1
    Едва ли
    То да беше само този мил човечец! Ами побоищата под колоните на МС с голите снимки? Ами погромът на протеста срещу БФС? Този башибозук антибългарски трябва да бъде озаптен! Ама министърчето е на ДПС=ОПГ ГРОБ!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари