Полицаите са сред най-наглите на пътя

0
Пердашат на червено и завиват на забранени места без включени сирени
Пердашат на червено и завиват на забранени места без включени сирени Снимка: alltimecams.com

Полицаите са сред най-наглите на пътя.

Униформените често си позволяват да минават на червено със служебния автомобил, да завиват на забранени места и да потеглят с мръсна газ направо от лентата за ляв завой, твърди вестник „Телеграф”.

Ченгетата са били „спипани” от шофьори, които имат монтирани видеорегистратори в автомобилите си и са успели да ги снимат в нарушение, показва проверката на вестника. Близо 10 клипа с пазители на реда, които „газят” пътните правила, са споделени през последните месеци от водачи в Интернет на сайта, от който са поръчали камерите, записали ченгетата. Повечето клипове са от коли в София.

Най-честото нарушение, което полицаите си позволяват да извършват, е да минават на червено. На четири от видеата се вижда как патрулка фучи през кръстовище, без да чака да светне зелено и без да е с включена светлинна и звукова сигнализация, докато останалите водачи чакат на забранен сигнал на светофара. Един от записите е направен на метри от сградата на КАТ в столичния квартал „Дървеница”.

Друг от униформените джигити е записан да прави ляв завой на червено в центъра на София, на бул. „Прага”, трети - да не чака зеленото на булевард „Шипченски проход".

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари