Полицаите посрещат евроделегатите с протестни плакати

0
Въпреки обещаните 100 милиона лева за заплати, униформените излязоха на протест
Въпреки обещаните 100 милиона лева за заплати, униформените излязоха на протест Видео: bTV

На фона на официалните събития около европредседателството полицаите излязоха на протест с плакати, с които изразяват недоволството си срещу ниското заплащане в системата на МВР, информира bTV.

Тази сутрин в сградата на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов се срещна със синдикатите, представляващи интересите на работещите в системата на МВР. Срещата продължи час и половина. Двете страни са си стиснали ръцете по всички важни въпроси. 

Премиера се ангажира с отпускането на още 100 млн. лв. за заплатите на служителите на МВР.

Борисов и синдикатите са били единодушни и по друг въпрос – нуждата от спешно усъвършенстване на нормативната база в  министерството. Днешната среща може да прекрати протестите през следващите дни.

Премиерът е подчертал, че промяната в позицията му за увеличение на полицейските заплати не е сделка. Правителството ще отдели 100 млн. за заплати за служителите в МВР, но срещу резултати, казал премиерът на срещата със синдикатите. Той уточнил, че сумата е за периода от 1 януари до 31 декември 2018 г. и допълни, че при добра събираемост през настоящата година, има възможност за увеличаване на полицейските заплати с 10% от 2019 година.

Утре синдикатите ще обявят решението си – спират ли с протестите или ще изпълнят заканата – сиевропредседателството да бъде белязано от недоволство всеки ден.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари