Полицаи спасиха от пожар трима мъже в Свиленград

0
Младши инспектор Димитър Василев и младши автоконтрольол Даниел Георгиев ще бъдат наградени
Младши инспектор Димитър Василев и младши автоконтрольол Даниел Георгиев ще бъдат наградени Снимка: ОДМВР - Хасково

Младши инспектор Димитър Василев и младши автоконтрольол Даниел Георгиев ще бъдат наградени

Тази сутрин, 10 минути след полунощ, младши инспектор Димитър Василев патрулирал заедно с младши автоконтрольол Даниел Георгиев по маршрут в района на улица „Иван Мангъфов“ в Свиленград. Двамата усетили силно задимяване по улицата. На 3 етаж в една от стаите на къща видели огън и незабавно сигнализирали на спасителните екипи. Въпреки риска решили да проверят дали дома е обитаем, за да евакуират хората. В съседна на горящата стая на 3 етаж открили спящ мъж, който незабавно извели навън. При проверка на къщата установили още двама мъже, които също били спасени от полицаите, информираха от ОДМВР - Хасково.

Огнеборците потушили пламъците и от първоначалния оглед са установили, че пожарът е възникнал от неизправна електрическа печка. Нанесени са поражения на електрическите уреди и мебелировката.

При спасителната акция не са пострадали тримата обитатели на дома. Невредими са и техните спасители. За самоотвержената им постъпка, директорът на ОДМВР Хасково старши комисар Чавдар Георгиев е изпратил предложение на главния секретар на МВР двамата да бъдат наградени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари