Полицай спаси малко дете в Търговище

1
Ако не беше Георги, сега малкият ми син вероятно нямаше да е жив, сподели майката на спасеното момченце
Ако не беше Георги, сега малкият ми син вероятно нямаше да е жив, сподели майката на спасеното момченце Снимка: МВР

Ако не беше Георги, сега малкият ми син вероятно нямаше да е жив, сподели майката на спасеното момченце

Не, не се чувствам герой, но съм истински щастлив, че успях да помогна на едно дете, казва инспектор Гюрушев след щастливата развръзка

Вчера по обед инспекторът от сектор „Научно-техническа лаборатория“ в областната дирекция на МВР в Търговище Георги Гюрушев се отбил в дома си и скоро чул тропане и говор на висок глас във входа на блока. Излязъл веднага и видял изпаднала в паника своя съседка с бебе на ръце, която тичала от врата на врата по етажите с молба за помощ, тъй като детето спряло да диша. Гюрушев първо проверил дали бебето не е глътнало някакъв предмет, но междувременно наблюдавал момченцето и видял, че устните и ръчичките му започнали да посиняват. Бързо преценил, че няма време да звъни на спешния телефон и трябва да действа на секундата. Положил детето върху разпънато на стълбите одеяло и веднага започнал сърдечен масаж и изкуствено обдишване. Детето леко си поело въздух. Без да се бави, с личната си кола закарал него и майката до Спешния център.

Момченцето, на година и 10 месеца, е все още в болницата заедно с майка си, но само за наблюдение. Опасността за живота му е преминала. От Спешния център инспекторът се върнал вкъщи, за да успокои 14-годишната си дъщеря, която станала свидетел на случката и била твърде изплашена. Стана ясно, че инспекторът познава семейството, на което помогна едва от два месеца – тогава те се върнали от чужбина и наели квартира във входа, в който той живее. В момента на инцидента бащата на бебето не бил у дома си.

“Ако не беше Георги, сега малкият ми син вероятно нямаше да е жив. Нямам думи да изразя огромната си благодарност към този прекрасен човек! Не знам дали друг би постъпил като него“, сподели майката на спасеното момченце.

Полицейският служител е лаконичен: Не, не се чувствам герой, но съм истински щастлив, че успях да помогна на едно дете“.

Георги Гюрушев е в системата на МВР от 18 години. Работил е в патрулно-постовата служба, в „Криминална полиция“, а вече пета година е експерт в научно-техническата лаборатория на областната дирекция. Многократно награждаван за постигнати професионални резултати. Баща на две дъщери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари