Полицаи разблъскват грубо протестиращи, за да изведат Костадин Ангелов от БНТ

0
Недоволни граждани чакаха здравния министър пред всички входове на държавната медия
Недоволни граждани чакаха здравния министър пред всички входове на държавната медия

Видеа, разпространени в социалните мрежи снощи, показват как органите на реда разблъскват грубо протестиращи, за да изведат министър Костадин Ангелов от сградата на БНТ, след участието му в предаването “Панорама”.

На 79-тата вечер от протеста срещу властта демонстранти тръгнаха към сградата на националната телевизия, където гост беше министърът на здравеопазването. Недоволни граждани го чакаха пред всички входове на държавната медия, предава Gospodari.com

В 23:00 часа Ангелов излезе с автомобил от сградата, а полицаите грубо изтласкаха протестиращите. С това си спечелиха и гнева им.

След като излезе служебната кола на министъра от един от страничните входове, демонстрантите се опитаха да попречат на автомобила да поеме по пътя, но органите на реда ги възпрепятстваха.

На кадри се вижда как униформените грубо изблъскват и един велосипедист, дърпат и бутат демонстранти, сред тях и жени.

Полицейското присъствие остана засилено и след случката.

В края на вечерта протестиращите блокираха за кратко движението за автомобили през „Орлов мост”.

В самото си гостуване в “Панорама” по БНТ проф. Костадин Ангелов заяви, че правителството “категорично не е изпуснало положението” с коронавируса и не готви ново затваряне на страната дори и при повишаване на броя на заразените.

“Категорично не се готви ново затваряне”, каза министърът. “Това са слухове не мога да разбера в коя глава се раждат”.

По думите му коронавирусът “се използва като набухвател” на масово недоволство.

Според Ангелов сегашните мерки срещу заразата работят и болниците ще издържат на нов пик през есента и зимата, но хората в системата на здравеопазването “са изморени, огорчени някои от тях от отношението на обществото към тях”.

Той се оплака и че всеки ден му се налага да опровергава слухове и фалшиви новини, свързани с пандемията – например, че България ще купи руска ваксина за Covid-19.

 

Ето как родната милиция пази министъра на здравеопазването от народната любов. Както си седях на бордюра и изведнъж един полицай се появи и ми МЕТНА колелото към канала. Започнаха да блъскат и влачат хора. Блъскаха и ВЛАЧИХА жена на възраст 40-50 години. Останалото се вижда. Министърът си тръгва "гордо" със скъпата си кола. А медиите казват, че сблъсъци не е имало...

Публикувахте от Georgi Penev в Петък, 25 септември 2020 г.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари