Полицаи откриха свръхмодерна оранжерия за канабис

0
Операцията е реализирана на 2 март на територията на ж.к. „Надежда“
Операцията е реализирана на 2 март на територията на ж.к. „Надежда“ Снимка: МВР

Операцията е реализирана на 2 март на територията на ж.к. „Надежда“.

В хода й е извършено претърсване на адрес, обитаван от известния на полицията Р.А. /42г./.  Там криминалистите открили две помещения, пригодени за отглеждане на канабис. В тях  имало 87 канабисови растения, достигнали различен стадий на развитие. За растежа им били създадени оптимални условия. Наркооранжерията –от закрит тип, били снабдени с всички необходимо  - нагревателни лампи, отражатели, изградена поливна система, съоръжения за отчитане и поддържане влажност на въздуха, вентилационна система. При извършените действия са иззети над 2 килограма зелена тревиста маса, открити са и над 4000 къса цигари без бандерол. 

След осъществено взаимодействие със служители на ЧЕЗ ЕООД е извършена проверка и е установено неправомерно включване към електропреносната мрежа.
Р.А. е задържан в полицейския арест. По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура мъжът е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК и мярката му за задържане е удължена  до 72 часа.
Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари