Полицаи откриха момче, напъхано под таблото на автомобил

0

Полицаи откриха дете мигрант, напъхано под таблото на автомобил в опит да влезе в испански анклав в Африка, пише Daily Mail.

Тайникът бил толкова тесен, че момчето трябвало да пътува свито в ембрионална поза почти до задушаване.

Властите в Мелила - испански автономен град, разположен на северозападния бряг на Африка близо до границата с Мароко, трябвало да му окажат първа помощ след като го намерили, замаяно и с изтръпнали крайници от липса на достатъчно кислород.

Случаят е само част от поредица опити на мигранти, опитващи се да се скрият в коли, включително под капак на двигателя или седалките. Така през ноември двама тинейджъри бяха открити от испанските власти в опита им да преминат през границата от Мароко, натъпкани под таблото и зад задните седалки. Младежите са на възраст 19 и 17 години от суб-сахарски произход, родени в Гвинея.

Момчето е обяснило на полицията, че е 17-годишно, но от полицията предполагат, че е по-младо. Автомобилът трябвало да премине през КПП-то в Бени Ензар, за да влезе в Испания. Служители на гражданската отбрана заподозрели двойката, пътуващи в колата заради тяхното „уклончиво поведение”. Използвали специално оборудване, с което уловили сърдечния ритъм на момчето под таблото.

„Беше сгънат в ембрионална поза и показа симптоми на вцепененост и припотяване. След като го извадихме, се оказа твърде слаб и некоординиран, и се нуждаеше от първа помощ и стабилизиране”, заяви говорител на полицията. Момчето е от суб-сахарски произход и идва от Мали.

Видео: Daily Mail

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари