Полицаи хванаха трима шофьори без книжки

0
Три случая на заловени на пътя шофьори без книжка са регистрирани в Русенско
Три случая на заловени на пътя шофьори без книжка са регистрирани в Русенско

Три случая на заловени на пътя шофьори без книжка са регистрирани в Русенско, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 18 декември около 16:10 часа в гр. Ветово, на ул. Велико Търново, дежурен автонаряд при РУ - Ветово е спрял за проверка лек автомобил БМВ-525. Полицаите установяват, че колата се управлява от неправоспособен, непълнолетен на 17 г. На водача е съставен акт по смисъла на чл. 150 от ЗДВП. След направена допънителна справка е изяснено, че младежът извършва нарушението повторно в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без да притежава свидетелство. По случая е образувано бързо производство срещу 17-годишния за престъпление по чл. 343 в, ал. 2, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК.        

На 17 декември около 16:00 часа на бул. България в гр. Сливо поле екип при РУ-Сливо поле спира за проверка лек автомобил БМВ-316. От предоставените от водача документи за самоличност униформените установяват, че колата се управлява от К.С. на 20 г. от с. Борисово. Той обаче не им предоставил свидетелство за управление на МПС.

Направената от служителите на реда справка изяснява, че той управлява автомобила в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление на МПС. На младия мъж е съставен акт и по случая, срещу него, е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК. 

Бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.2, вр. чл. 26, ал.1 от НК е образувано и срещу 47-годишния С.М. от Русе, който никога не е имал книжка. На 18 декември пътни полицаи два пъти са го залавяли да управлва лек автомобил «Форд Ескорт» в гр. Русе. Първия път е спрян на бул. България, а след това е установен и на кръстовището между ул. Чипровци и ул Яворов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари