Полицаи хванаха 6 деца без придружители в заведение в Парка на младежта

3
Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР – Русе
Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР – Русе

Резултати от специализирана полицейска операция, проведена на територията на ОДМВР – Русе

На 26 и 27 август на територията на ОДМВР - Русе е проведена специализирана полицейска операция по линия опазване на обществения ред и безопасност на движението по пътищата. В планираните дейности са се включили служители с полицейски правомощия от различни структури на областната дирекция в Русе, в това число и от районните управления в областния град и в градовете Бяла, Две могили, Сливо поле и Ветово. Действията са реализирани в различни часови интервали между 20:00 и 02:00 часа в петък срещу събота.

В хода на операцията са извършени проверки на 43 обекта - питейни и увеселителни заведения, нощни клубове, зали за хазартни игри и денонощни магазини. Установени са 9 нарушения на Закона за закрила на детето. В Русе 6 непълнолетни лица са установени като посетители без придружители в заведение, намиращо се в Парка на младежта. За констатираното са съставени съответно и 6 акта. Още 3 непълнолетни лица, без придружител, са открити след 22:00 часа да се намират на обществено място в село Сеново, като този случай ще се изяснява в хода на образувана преписка.

Служителите на реда са извършили проверки и на още 19 обществени места, за които имат информация, както и сигнали от граждани за често събиране на групи лица, нарушаващи обществения ред. При проверките на тези райони униформените са установили присъствие на 9 лица, но извършени нарушения на обществения ред не са констатирани.

Във връзка с действията, касаещи контрола за спазване на разпоредбите на ЗДвП, в съответните часови интервали са проверени общо 127 моторни превозни средства, с намиращите се в тях 159 лица. Констатирани са 39 нарушения, за които са съставени 8 акта, 30 фиша и е образувано едно бързо производство за установен водач с положителна проба за алкохол. Извършвани са и проверки на МПС, с цел превенция на незаконна миграция, но нарушения не са установени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Костадин
    " село Сеново"?? До редактора:какво си редактирал не знам?Сеново е град.Ако си имал предвид Ценово,там става дума за село.mvwzb
  • 10
    3
    Гошо
    Това заведение специално,80% са непълнолетни
  • 9
    2
    ACAB
    Вместо истински престъпници да гонят те ходят след деца нарушили вечерния си час... от тия прасета нищо не става
  • 8
    1
    доктора
    "специализирана полицейска операция" ....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари