Полицаи гонят пиян шофьор по улица "Александровска"

0
Беглецът решил да спре, но се блъснал в паркиран автомобил
Беглецът решил да спре, но се блъснал в паркиран автомобил

На 28 януари около 03:10 ч. екип пътни полицаи са забелязали, че на забранен /с пътен знак "В-2"/ участък от улица "Александровска" /до № 1/ се движи лек автомобил "Шевролет Авео" с варненска регистрация.

Те подали сигнал на шофьора да отбие, но той не спрял и продължил движението си в посока площад „Дунав“. Полицаите са предприели преследване на колата.

На улица "19-ти февруари" са я застигнали и са подали на водача светлинен сигнал да спре. Шофьорът решил да спре, но се блъснал в паркиран лек автомобил "Опел Астра", нанасяйки му материални щети.

Като водач на превозното средство полицаите са установили 20-годишен русенец. Той бил изпробван с техническо средство за употреба на алкохол и уредът отчел положителен резултат от 1,21 на хиляда в издишания въздух.

Служителите на реда са му издали и талон за медицинско изследване, но в УМБАЛ – Русе 20-годишният е заявил пред медицинско лице, че е съгласен с показанието на дрегера и не желае да дава кръвна проба. Случаят е документиран от полицаите като на водача е съставен акт - за управление на МПС в забранен пътен участък, не спазване на подаден сигнал от контролен орган, шофиране след употреба на алкохол, причиняване на ПТП с материални щети, както и управление след като е лишен от това право по административен ред - със заповед за принудителна административна мярка.

Материалите по случая са били предадени на разследващ полицай и срещу 20-годишния шофьор е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари