Политолози: Възможността за нови избори е напълно реална

0
Според Стойчо Стойчев едва ли ще се сформира устойчиво мнозинство в парламента
Според Стойчо Стойчев едва ли ще се сформира устойчиво мнозинство в парламента Видео: NOVA

Според Стойчо Стойчев едва ли ще се сформира устойчиво мнозинство в парламента

Възможността за нови избори е напълно реална. Около това мнение се обединиха политолозите Димитър Ганев от „Тренд”, Стойчо Стойчев и Любомир Стефанов по време на дискусия по темата в ефира на предаването „Твоят ден” по  NOVA.

Според Стойчев едва ли е останал някой оптимист, който да смята, че в такава конфигурация парламентът е способен да формира устойчиво мнозинство, което да води смела, реформистка законодателна програма.

Подобно е мнението и на Ганев, според когото от гледна точка ПП и ГЕРБ колаборация ще доведе до катастрофа. „Две трети от електората на ПП на другия ден ще напуснат редиците ѝ. Ако ГЕРБ влезе в коалиция тип "Вежди Рашидов", това ще доведе до катастрофа на местните избори. И двата субекта в НС виждат своя интерес през нови избори. Вероятно резултатите ще бъдат сходни, може да имат структурни промени, но няма да са фундаментално различни", коментира Ганев.

Според Любомир Стефанов БСП и ПП не са скъсали своето партньорство, но използват възможността пред камерите да си кажат неща, които не са изяснили от времето на участието си в предишния кабинет. Двете партии градят профила си по различен начин, смята Стефанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари