Политолог: Управлявалата доскоро партия излъчва гигантски лъжи

0
Извървяхме десетилетие на управление без парламентарен контрол, на реално подчинение на Народното събрание на изпълнителната власт. Това повече не трябва да се случва
Извървяхме десетилетие на управление без парламентарен контрол, на реално подчинение на Народното събрание на изпълнителната власт. Това повече не трябва да се случва Снимка: БГНЕС

От една от политическите централи се излъчват такива гигантски лъжи, че може би в края на тази седмица ще се повиши нивото на изнервеност

Коментарът направи в интервю за БНР политологът Димитър Аврамов във връзка с кампанията преди вота на 11-и юли.

Той уточни, че скандалите винаги са били във властта, те не са в обществото, а понеже в момента има служебно правителство, което не участва в изборите, няма как да има скандали:

"Скандали могат да излязат единствено от управляващите партии, които управляваха до вчера. Те правят всичко възможно да го направят, примерно днес излязоха с обвинение, че служебния кабинет вдига с 50% корпоративния данък - гигантска лъжа!".

Според него хората, които очакват дивиденти от вота си, вероятно се пренастройват преди изборите на 11-и юли.

Аврамов заяви, че няма притеснения за машинния вот:

"Гласуването с машини е лесно, много по-трудно се манипулира вотът, да не кажа, че изобщо не се манипулира. Намалява се възможността за купуване на избирателните комисии. ... Според мен това ще бъдат добре организирани избори".

Политологът изказа очакване 46-ият парламент да е силен - в който има политически разговори и парламентарен контрол:

"Извървяхме десетилетие на управление без парламентарен контрол, на реално подчинение на Народното събрание на изпълнителната власт. Това повече не трябва да се случва".

По думите на политолога в следващите дни до изборите ще има разместване в прогнозните резултати от социологическите проучвания:

"Напълно е реално в изборния ден паритетът на партиите на върха да не се случи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук