Политици и депутати - с по-високи заплати

0
На фона на протестите за доходи стана ясно, че политиците ще получат поредно увеличение на заплатите
На фона на протестите за доходи стана ясно, че политиците ще получат поредно увеличение на заплатите Снимка: БГНЕС

На фона на протестите за доходи стана ясно, че политиците ще получат поредно увеличение на заплатите

Причината - по правило доходите им зависят от тези в обществения сектор, измерени от националната статистика в края на всяко тримесечие. Така заплатите на висшите ни държавници се променят четири пъти в годината.

През септември средната заплата в обществения сектор достига 1860 лв. В края на предишното тримесечие е била 1715 лв, посочи NOVA.

Разчетите показват, че депутатите получават утроената заплата в обществения сектор. Възнагражденията на премиера и на председателя на Народното събрание са еднакви – те взимат депутатската заплата плюс още 55%. Така те вече ще получават по почти 8500 лв. - с 670 лева повече, отколкото през предишното тримесечие.

Президентът се подписва под две депутатски заплати. През следващите три месеца той ще получава над 11 000 лева. Досега е взимал малко над 10 000, което означава, че увеличението за него е 870 лева. Тук не се включват класове за прослужено време и други надбавки.

А основното възнаграждение на народните представители ще стане почти 5 600 лв. при около 5 100 досега. Това е сумата без допълнителни средства за стаж и участия в комисии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    ...
    за мляко с ориз за 0,77 лева не е никак зле и обяд за 2,80 евро (нали евро гоним) при цена на кафе в ЕС около 3 евро. плюскаме тристепенно меню на цената на едно кирливо кафе в европа. питам се, еврото като влезе, дали същото меню ще им е на 2,80 евра ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари