Политическият фарс в парламента няма край

0
Грозно е всичко, което се случва под покрива на парламента
Грозно е всичко, което се случва под покрива на парламента Снимка: БГНЕС

Превърнахме се в зрители на един абсурд 

Няма да нарека случващото се в Народното събрание “цирк”, защото би било обида към изкуството. Няма и театър да го нарека, защото никой там не играе. Те просто са си такива. Те сведоха нивото на политиката до махленски разпри. И те трябва да си отидат. Защото политиката не бива да е размяна на обиди под формата на инициали. Политиката трябва да е битка на идеи, пише FrogNews. Но това е в идеалния свят. А ние не живеем в такъв.

Музикантите знаели, че имало опасност вирусите да се разнасят при изричане на думи с буквата “П”. Опасни за здравето били абревиатурите “БСП” и “ДПС” според Калин Вельов - депутатът от ГЕРБ, който за малко да стане “Господин за един ден” преди няколко месеца.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ му отвърна по същия “джентълменски” начин - ПКП влизало ли в това число?

И Цвета Караянчева, председателят на Народното събрание се възмути. Било грозно. И, срам ме е да си призная, но е права. Напълно съм съгласна с нея.

Грозно е. Грозно е обаче всичко, което се случва под покрива на парламента. Грозно е нивото, до което е сведена политиката. И което удари ново дъно през изминалата 2020 г. Грозен беше пръста, който Валери Симеонов размаха от прозореца вчера. А това не е нито само днес, нито само вчера. Това е всеки ден.

Превърнали сме се в някакви странични наблюдатели на състезание по простотия и наглост. Шоуто е “Кой е по-, по-, най-”. Най-безпардонен, некомпетентен, циничен. Мразен.

Това е положението.

Сега сме само зрители. Нека не ставаме съучастници.

Джесика Вълчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ставам все по привлекателна за мъжете! Вече имам 200 буркана лютеница и 400 литра ракия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук