Полезни съвети при търговия с валута

1

Търговия с валутни двойки.

За да практикувате това занятие, е необходимо да сте дееспособни лица и да имате нужните знания.

Избирайки определена платформа за трейдинг, вие получавате напълно безплатно обучение, както и тестова виртуална сметка. След обучението вашият брокер ще ви помогне да откриете реална сметка и да започнете работа.

Предвид изненадите, които ни поднася пазарът (дефолтите и рязкото падане на стойността на иначе устойчивите акции и валута), в момент на търгуване участниците се ръководят не от външни фактори, а от своите собствени емоции. Затова една добра психологическа настройка за разумна търговия ще помогне за навременен контрол на сделките, за да не губим депозити.

Важна част от търговията е изборът на правилна стратегия. Някои трейдъри залагат на принципа на Мартингейл, за който казват, че е 100% печеливш. Но той изисква повишаване на ставката всеки път, когато губим, както и връщане към първоначалната ставка след печалба. От това не може да се спечели много.

За успешна търговия всеки един участник трябва да отчита ролята на тренда, а не да търгува срещу него. Ако не анализираме пазара, това е равносилно на хазартна игра и в този случай шансът за печалба е малък.

Наблюдава се определен модел на поведение, при който даден участник си устройва самообучение чрез прочитане на няколко книги и 2-3 часа тестване на платформата. Такъв човек счита, че вече е готов за истинска търговия. Но пазарът много бързо му поставя оценка за липсващия системен подход.

Вълшебни стратегии не съществуват. Валидна е само тази стратегия, която извличате от градината на собствения си опит. Многообразието на книги от разни наставници как може да забогатеете лесно и приятно отложете настрани. Изберете нещо по-класическо, за да се научите да виждате посоката на тренда и правилно да предсказвате движението на цените.

Имайте предвид, че графиката винаги изпреварва новините. Ако графиката се движи в посока нагоре, то може да купувате тези активи, от които бихте спечелили при повишаване на цената им.

Против тренда могат да си позволят да търгуват само опитните участници, като ясно съзнават високия риск, който поемат. При тях е задължителен самостоятелният анализ на пазара.

А да търгувате по интуиция не е разумно. Ако сте изгубили, не упорствайте да си върнете парите. Разсейте се временно с нещо друго и по-късно започнете начисто.

Не сменяйте често активите. Изберете един и специализирайте процеса на търговия в дълбочина. 

Автор: Нели Петрова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари