Показаха видео с руския изтребител изпратен срещу американците!

3
Прелитането на руския бомбардировач Су-24 в близост до фрегатата „Рос“ (DDG 71)
Прелитането на руския бомбардировач Су-24 в близост до фрегатата „Рос“ (DDG 71)

Военноморските сили на САЩ в Европа са качили на сайта си видео на прелитането на руския бомбардировач Су-24 в близост до фрегатата „Рос“ (DDG 71).

Според американската страна руският самолет е бил без подкачено въоръжение и е летял в международното въздушно пространство, а фрегата е плавала в международни води. Американският кораб е „продължил мисията си, след като руският самолет се е отправил към базата си”.

Напълно в унисон с течащата от месеци информационна война, руските медии излязоха с друга версия на 30 май. Тогава РИА Новости, цитирайки източник от силовите структури в Крим, съобщи, че изтребители Су-24 на руския Черноморски флот са принудили "Рос" да се върне в неутрални води в източната част на Черно море, защото екипажът на кораба се държал провокативно.

Подобно нещо не се вижда от записа, който беше разпространен.

Според информацията, след като излязъл от румънското пристанище Констанца, американският кораб се насочил към териториалните води на Русия.

Морският съд се приближил до "ръба на териториалните води" на Руската федерация. Действията на екипажа пък предизвикали безпокойство сред операторите на станциите за следене и екипажите на корабите на Черноморския флот, изпълняващи своите задачи в Черно море.

"Вдигнатите по команда щурмови самолети Су-24 демонстрираха на американския екипаж готовност твърдо да пресекат нарушаването на границата и да отстояват интересите на страната. Корабът зави и се отправи към неутрални води в източната част на Черно море", добавил източникът.

Ескадреният миноносец "Рос" участва заедно с 12 румънски военни кораба и български трал във военното учение "Тризъбец Посейдон 2015". То се провежда в териториалните води на Румъния и в международните води на Черно море от 25 до 28 май.

Източник: Вестник СЕГА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари