Показаха тениската и инсулина на Боян Петров

0
Открити са още медицински комплект с някои енергийни гелове
Открити са още медицински комплект с някои енергийни гелове

Открити са още медицински комплект с някои енергийни гелове.

Спасителният екип благодари на българското правителство и българския народ за добрата работа и подкрепа.

Екипът по въздушно търсене на българския алпинист Боян Петров приключи действията по спасителната акция. В заключение: Не са открити следи както от екипа по търсене на земя, така и от въздушния. Чака се официалното изявление на правителството, в случай че трябва да се извърши допълнително търсене. Това пишат на официалната си страница във фейсбук "Dream Wanderlust" от спасителния екип, пише 24 часа.

Боян Петров е в неизвестност от 3 май, когато тръгнал да покорява осемхилядника Шиша Пангма в Хималаите

"Изпратихме всички доклади на българското правителство. Сега те ще вземат решение дали да продължим търсенето. Беше ни дадено разрешение да търсим Боян Петров до днес", пишат от спасителния екип. 

Показаха и вещите на българския алпинист, които са намерени по време на издирването му под връх Шиша Пангма. 

Ето какво написаха още от спасителния екип:

"В 7:51 часа непалско време излетяхме заедно с двама българи в търсене на българския катерач Боян Петров. Отново прелетяхме над Шиша Пангма и бавно се спуснахме до базовия лагер с надеждата да намерим някаква следа. Изкачихме се по-нагоре и също претърсихме долните части на планината. Целият полет за търсене над Шиша Пангма продължи 1 час и 30 минути. За съжаление не намерихме никаква следа за  Боян. 

Шерпите достигнаха на 10 метра до върха по земя, след което се върнаха в базовия лагер. Те са намерили някои от вещите на Боян - инсулин, медицински комплект с някои енергийни гелове и неговата фланелка в лагер 3.

Бихме искали да благодарим на Посолството на България в Ню Делхи, Индия, Пекин, Китай и неправителствената му част в Непал, на Непал за гражданско въздухоплаване, Министерство на вътрешните работи на Непал, които координираха в цялата мисия за търсене, подготвяха документи и всички формалности за разрешаването на летене. 

Специално бихме искали да благодарим на двамата българи - Кирил Петков и Петко Кирилов Петков, които бяха в Непал от 10 май 2018 г., за да улеснят тази мисия. Техните непрекъснати усилия, комуникация и координация по време на спасителната операция на Боян са похвални.

Бихме искали да благодарим на българския народ, на медиите и на хората, занимаващи се с операцията за търсене на Боян. С посланията и подкрепящите думи наистина бяхме положителни и мотивирани да вървим напред в тази мисия.

Благодарни сме на нашите пилоти, спасителни специалисти, техници и всички членове на екипажа, които се опитаха да потърсят катерача-ветеран Боян Петров". 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари