Показаха изцяло “принтиран” електромотоциклет

0
Nera има гъвкаво окачване вместо традиционното познато от мотоциклетите
Nera има гъвкаво окачване вместо традиционното познато от мотоциклетите Видео: BigRep GmbH

На пазара вече има доста предложения за електрически мотоциклети и скутери, които предлагат и доста различен от традиционния за двуколесниците дизайн.

Но това което предлагат, засега като прототип от немската компания BigRep е уникално – първият в света изцяло 3D“принтиран” и работещ електромотоциклет.

Името на мотоциклета с габарити 190 x 90 x 55 см е Nera, а дизайнът му е дело на Марко Кристофори и Максимилиан Седлак от компанията за иновационни консултации Nowlab. Машината е изработена с помощта на голям 3D собствен принтер на BigRep си за ползването на пълнители ProHT, ProFLEX, PETH иPLA през 0.6 - 1 мм дюза с ниво на напълване от 0.4 - 0.6 мм. споделя Auto-Press.

"В Nera са събрани няколко иновации развити от Nowlab, като гуми без въздух, функционална интеграция и вградена сензорна технология” - сподели Даниел Бюнинг от Nowlab – "Tози мотоциклет и други наши прототипи вдигат границите на инженерната креативност и ще преформатират границите на сегашната технология AM."

Всичко освен електрическите компоненти на машината са направени в 3D принтера, включително и гумите със специалната им шарка, джантите, рамата, вилицата и седалката. Nera има гъвкаво окачване вместо традиционното познато от мотоциклетите. Машината е в прототипен стадий затова не се дават данни за задвижването и показателите й.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари