Похвалиха Русенският университет за високото ниво на обучение

0

Днес, 22.04.2016 г., в зала 2 на Канев център се състоя заключителна пресконференция за представяне на резултатите от изпълнението на проект BG04-04-05-02-07 “Съвременни методи за обучения и образователни дейности по енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници и технологии” с бенефициент РУ „Ангел Кънчев“.

Гост на публичното събитие беше доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Област Русе.

Той приветства присъстващите, като припомни същественото значение днес на енергийната ефективност за подобряване начина на живот на хората. В тази връзка, доц. Бурджиев отчете дейността на държавата по изпълнение на т.н. 1-милионна национална програма за енергийна ефективност.

Той сподели добронамерените си очаквания от реализацията на програмата в Област Русе, макар и да не скри желанието си Русе да се доближи до по-високата активност на Област Благоевград по саниране на многофамилни жилища.

Намесата на Русенски университет при избора на коментираната тематика за обучение, доц. Бурджиев оцени като навременна. В този контекст, той изрази благодарност за качественото знание, което посещавайки курса на обучение по проекта, 14-те служители на Областна администрация – Русе са придобили в областта на енергийната ефективност.

Доц. Бурджиев пожела успех в бъдещите начинания на Русенския университет с надежда за нови съвместни инициативи между университет, областна и общинска власт.

Последва представяне на резултатите от изпълнението на проекта от проф. д-р Николай Михайлов – ръководител.

От изложението стана ясно, че за период от 4 месеца обучение са преминали 580 представители на общинска и областна администрация и училища от всички области по поречието на р. Дунав.  180 от цитираната бройка са обучени в дистанционна форма. Водеща по брой обучени е Област Русе, следвана от областите Разград и Враца.

Обученията са реализирани съвместно със съдействието на преподаватели от Русенския университет, на „Енкон Сървисис“ ООД и Индустриален парк Силистра.

По думите на проф. Михайлов по проекта са придобити множество скъпи стандарти, които в последствие ще могат да се ползват безплатно. По проекта е създаден и уеб сайт, който Университетът ще продължи да поддържа. Извършвани са консултантска дейност и анкетни проучвания, според които резултатите от проведените обучения са добри.

В допълнение, проф. д-р Велизара Пенчева – ректор на Русенския университет, обяви три предстоящи на 12 и 13 май събития с участието на областните управители от Дунавски регион, изложението на земеделска техника и първия иновативен младежки експо.

В края на проявата бяха връчени удостоверения за успешно преминато обучение по проекта. От Областна администрация – Русе удостоверения получиха 14 служители, от които и Станимир Станчев – заместник областен управител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари