Похитителят на овце в Северозапада още не е разкрит

0
Липсва цяло стадо животни
Липсва цяло стадо животни Видео: NOVA

Липсва цяло стадо животни в село Василовци

В Северозапада издирват крадец на стадо овце. В изборната нощ докато някои предавали бюлетините, овцете на хората в село Василовци изчезнали. И така се търсят 40 овце. Цяло стадо животни, собственост на жителите на мотанското село. Овчар им е Велизар. Пред NOVA разказа че в неделя ги прибрал от паша, заключил и си тръгнал. На сутринта видял вратите широко отворени.

Една овца нямаше вътре“, твърди Велизар Цветков, пастир.

На няколко километра от селото били открити на полето 38 овце, но 43 липсвали. „Интересното е, че са пробрани. Имало е време да ги пробират. Всички млади овце и шилета от тази година ги няма“, посочва Георги Славчев, собственик на овце.

Аз имах четири. Нито една не е останала. Тук е следено. Имало е човек, който ги е наблюдавал, следял и са си направили сметка, защото на изборите всички полицаи са ангажирани“, заяви Валентин Александров, собственик на овце.

От 12-те овце на Цветан останали само 2. „Освен овчарят - друг за мен не е. Тези овце, които са пробрани, само той ги познава“, категоричен е мъжът.

„Предполагам, че са ги отделили още по време на паша. Младите са оставени там, а той е прибрал само старите тук, тези които ги намерихме на другия ден. За да отчете дейност и да се види, че има тук овце“, допълва Йордан Марков, собственик на овце.

Овчарят обаче отрича да има нещо общо. „Не, не съм идвал въобще тук. Само сутринта към 10:00 ч, дойдох да ги пусна и двете врати на кошарата бяха широко отворени“.

А хората пресмятат, че който и да се е сдобил с овцете им е спечелил добре на техен гръб. „45 овце липсват по 400 лева средно една овца, това е стойността“, пресмята Валентин Александров, собственик на овце.

Полицията работи по случая. И още издирва похитителят на цяло стадо овце.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    123
    циганите практикуват тези набези. гладна и бруталнна сган са. стреляйте по тях на месо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари