Подсъдим призна пред съда в Русе, че е наркодилър

0
Намерените наркотици в него са отнети в полза на държавата
Намерените наркотици в него са отнети в полза на държавата Снимка: Dunavmost, архив

Състав на Окръжен съд – Русе призна за виновен 28-годишния З. А. в това, че на 25.02.2021 г. в дома си без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества (марихуана, метамфитамин и екстази) на обща стойност 721,97 лв.

Подсъдимият призна изцяло фактите по обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства. Съдът уважи искането за съкратено съдебно следствие. В този случай, според Наказателно-процесуалния кодекс, съдът е задължен да намали размера на наказанието „лишаване от свобода“ с една трета.

Окръжен съд – Русе осъди З. А. на две години „лишаване от свобода“, което отложи за изпитателен срок от четири години, през което време осъденият е длъжен да работи или учи, както и „глоба“ в размер на 5 000 лв. Наркотиците, както и 4 електронни везни, стъклена лула, PVC плик, съдържащ 98 бр. пликчета с цип, PVC плик, съдържащ 11 бр. пакетчета с цип х 100 бр. и 2 телефона „Huawei“ със SIM карти са отнети в полза на държавата като предмет на престъплението и вещи, принадлежащи на подсъдимия и предназначени и послужили за извършване на престъплението.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари