Подправили данните от закъснялата линейка в София

0
Подправили данните от закъснялата линейка в София
Снимка: Личен архив

Данните за линейката, която закъсня за случая с фотографката Елизабет Димитрова, са били подменени. Часовете на тръгване и пристигане са подправени. Това заяви председателят на Изпълнителната агенция "Медицински одит", наричана още медицинския ДАНС, д-р Симеон Василев, след финала на проверката по случая, цитиран от БНР.

Близките на 40-годишната жена, която работеше като фотограф, разказаха, че тя припаднала и те веднага се обадили на 112, но линейката дошла след 55 минути. Справка на здравното министерство на следващия ден показа, че от поемането на сигнала до пристигането на помощта са минали около 19 минути.

Според Василев обаче проверката е показала разминаване на записаните часове с действителните, както и други нарушения, като липсата на екипировка в линейката. Това по думите му показва не добра организация на екипа при тръгване. След пристигане на мястото медиците не са постъпили професионално, като не са извършени всичките действия за установяване на смъртта на жената, не са направени и реанимационни действия, допълва ръководителят на "Медицински одит".

Вчера здравното министерство свика извънредна пресконференция по случая и по проблемите със Спешната помощ в столицата, на която не беше съобщено за подобно разминаване в часовете. Беше обявено обаче, че директорът и зам.-директорът на Спешния медицински център в София са предложени за уволнение, както и че екипът, поел сигнала, ще понесе административно наказание заради липсващото оборудване.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари