Под асфалта има цели квартали и мини-градове, за бездомници

0
Тук плъхове няма – те не издържат
Тук плъхове няма – те не издържат

От години не е тайна, че под краката ни, буквално, живеят хора. В шахтите, под асфалта, има цели квартали и мини-градове, за бездомници.

На десет метра под земята в София, при  37-градусави температури тези хора се хранят, спят и отглеждат децата си. Репортаж на Нова тв показва условията, в които бездомниците пребивават и разкри някои подробности от т.нар. „подземен живот”:

„Тук плъхове няма – те не издържат.” – смее се една от живущите в шахтата – „Тук само хората могат да издържат.”

Повечето хора, които по една или друга причина са принудени да живеят в шахтата нямат роднинска връзка, но твърдят, че са като семейство. Единствените роднини са Асен и осем годишния му син  - Дейвид. Мъжът живее от  5 години под земята. Съзнателният живот на сина му също е започнал в шахтата, когато е бил на 3 години. Детето се къпе веднъж в седмицата и за щастие не е боледувало от никакви болести:

„Няма болести тук, аз съм пет години тук вече…” – категоричен е бащата Асен. Мъжът споделя, че отглежда сам сина си, тъй като майката на момчето е от две години в сливенския затвор.

Странното е, че именно тези хора говорят за сплотен живот:

Живеем задружно! Всеки носи по нещичко и за храна, и за стока… Каквото имаме – това.” -  споделя най-възрастният от обитателите в една от шахтите, 52-годишният Емил.

Останалите жители на „подземния град” споделят, че все по-трудно се намират  дрехи, чорапи и т.н, което за тях е проблем, тъй като всичко, което имат вече се е износило:

„Преди две години поне по кофите се намираха, ... а сега няма нищо! Нито горни дрехи, нито долни, нито чорапи, нито храна…” – споделя рускинята Елена, която е дошла в България по любов, но впоследствие останала на улицата. Без любов.

Една от малкото радости за бездомниците е – хубавото време...

Тогава те излизат навън и приготвят храната си на чист въздух –  ето какво е радостта за някои хора...

Източник: Lentata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари