Почти събраха сумата за паметник на Васил Левски в Русе

0
Поставят дарителски кутии на площад "Свобода"
Поставят дарителски кутии на площад "Свобода" Снимка: Русе Медиа

Почти е събрана сумата, необходима за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе, съобщи на пресконференция в крайдунавския град председателят на инициативния комитет и депутат от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов.

По думите му до момента в дарителската сметка са постъпили 104 000 лева, а са необходими общо около 120 000 лева.

Инициативният комитет от днес започва още една акция за събиране на средства с участието на доброволци. До края на седмицата на централния площад "Свобода" ще бъдат разположени шатри с дарителски кутии. Тези, които желаят да подпомогнат кампанията, могат да си закупят картичка на цена 2 лева, плакат - за 10 лева, и портрет на Апостола - за 15 лева.

Веселинов каза още, че преди дни е получено положително становище от Националния институт за недвижимо културно наследство за изграждането на монумента. През тази или през следващата седмица авторите на проекта трябва да защитят концепцията си пред Министерството на културата, с което административните процедури приключват.

Паметникът на Васил Левски ще е фигурална композиция с височина три метра и ще се издига в Парка на възрожденците. Очакванията са монументът да бъде открит на 19 февруари 2020 година.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари