Почти няма купувачи на агнешко по магазините у нас

2
Хората отлагат до последно този разход и засега само разпитват за цените
Хората отлагат до последно този разход и засега само разпитват за цените Видео: btv

Клиентите все още се ориентират в цените и оставят купуването за идната седмица

Как да изберем пресни и български продукти за Великден и дали ни очакват надути цени в търговската мрежа? Агнешкото месо например няма да поскъпва и ще се предлага на миналогодишни цени. Това прогнозират животновъди и търговци, предава bTV. Седмица преди големия християнски празник обаче купувачите са малко.

Снимка: btvnovinite.bg

Във фермата на Илия Димитров в пазарджишкото село Исперихово десетки агнета са готови за продажба. Животновъдът предпочита за поредна година да продава агнешко на частни лица за 7.50 лв. на килограм, вместо на търговците ,които предлагат ниска цена.

Агнешкото се изкупува като всяка година на безценица – 5-5.50 лв. Търговци, кланици, при тия скъпи фуражи как ще преживяваме ние? Плюс това и с тази пандемия няма такова търсене тази година“, разказва Илия.

Съседът му – Ахмед Марколиев също се оплаква, че редовните клиенти намалели. Сега е продал повечето животни на изкупвачи.

Снимка: btvnovinite.bg

Цената на агнешкото от фермата до магазина скача поне три пъти. В един от магазините в Пловдив се търгува за 16.50 лв. Цената ще остане такава и за Великден, казва управителят Трифон Симеонов: „Продаваме между 5 и 15 агнета на ден. Предната седмица получихме два дни агнешко – пробно как ще тръгне. Цената беше 15 лв. От тази седмица е 16.50 лв.“.

Снимка: btvnovinite.bg

Към момента повечето клиенти се информират за цената на агнешкото и дали е родно производство. Покупката оставят за следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Дойде време разделно!
Ботуши за жената или гуми за колата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари