Починалата в Ново село Миленка е прибрала от улицата бременно куче

52
Вчера вечерта ѝ прилошава и докато дойде Спешната помощ е издъхнала
Вчера вечерта ѝ прилошава и докато дойде Спешната помощ е издъхнала Снимка: Кадър NOVA

Разследват смъртта на възрастна жена, починала в дома си в русенското село Ново село.

Двамата със съпруга ѝ отглеждали много кучета в къщата и първоначално тръгна слух, че пенсионерката е починала в резултат на зверски нахапвания от животните.

Кметът на Ново село Мариела Йорданова обясни, че 72-годишната Миленка Ц. и мъжът, с когото живеела - 66-годишният Асен, през лятото на миналата година прибрали бременно бездомно куче, което родило в дома им 7-8 малки, предаде „Монитор“.

Майката и вече порасналите четириноги живеели заедно с тях в къщата. Освен тези кучета имали и още две големи от преди, които също влизали в стаите. Хората не са местни жители и се заселили преди 5-6 години в селото, след като си купили къща.

На 5 февруари към 19:00 часа на Миленка, която имала заболявания, ѝ прилошало. Мъжът ѝ се обадил на тел. 112 да търси спешна помощ. Излязъл навън да чака линейката, а жена му останала да лежи в къщата в безпомощно състояние, като кучетата имали достъп до леглото й. Човекът чакал около десетина минути на улицата, но тъй като линейката не дошла през това време, се прибрал вътре. Жената вече не реагирала, а около нея се навъртали домашните любимци.

Когато екипът на Спешна помощ дошъл, не могъл да влезе в къщата заради многото лаещи кучета на двора.

Тогава колегите са поискали да дойде полиция, за да достигнат до нуждаещата се жена. Заедно с униформените са влезли вътре“, обясни директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе д-р Иванка Маринова.

Медиците не могли да помогнат, защото жената вече била издъхнала. Имала е следи от ухапване по едната ръка, но засега не може да се каже дали това ухапване е причината за смъртта й. Предстои да бъде направена аутопсия. Очаква се заключението на съдебните медици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Така е
    Но за съжаление през последните 6-7 години е опасно да замръкваш по улиците на Ново село. Пълно е с бездомни кучета
  • 11
    1
    Мая
    Жената е починала , а животинките усещат и смъртта и затова са били около нея и са лаели . Най -преданни са бездомните животинки.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари