Починалата родилка в Благоевград била с увреден бял дроб след COVID-19

0
Евгения, която има 3-годишно момченце, почина на операционната маса в сряда, още докато ѝ е поставяна упойката
Евгения, която има 3-годишно момченце, почина на операционната маса в сряда, още докато ѝ е поставяна упойката

29-годишната родилка, която почина в сряда по време на планирано секцио в благоевградската болница била с тежки белодробни усложнения след прекаран COVID-19

Имала е сериозни промени в дробовете, особено в единия, пише 24 часа. Младата жена е прекарала коронавирусна инфекция преди няколко месеца и е лежала в ковид-сектора на АГО, но се възстановила бързо и не е имала оплаквания.

Евгения, която има 3-годишно момченце, почина на операционната маса в сряда, още докато ѝ е поставяна упойката. Само за няколко минути е починала е екипът не е успял да извади бебето - момиченце, което трябвало да бъде кръстено на баба си Рая. Първото си дете е родила също със секцио. Мъжът, с когото живее на семейни начала, и който е баща на децата, е категоричен, че ще иска независима медицинска експертиза.

Директорът на болницата д-р Огнян Митев е назначил вътрешна проверка, но тя още не е приключила. Медицински надзор също започна проверка на трагичния случай. И от прокуратурата се самосезираха по медийни публикации и започнаха предварителна проверка, за да установят дали има данни за извършено престъпление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари