Почина Владимир Жириновски

1
"Това е удар по цяла Русия, по армията от негови поддръжници", се казва в изявление на ЛДПР
"Това е удар по цяла Русия, по армията от негови поддръжници", се казва в изявление на ЛДПР Снимка: ЕПА / БГНЕС

Лидерът на Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР) Владимир Жириновски, роден на 25 април 1946 г., почина днес след тежко и продължително боледуване,

Това съобщи на пленарно заседание председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, предадоха ТАСС и БТА. 

"Владимир Волфович Жириновски почина след тежко и продължително боледуване", заяви Володин. Депутатите почетоха паметта на политика с минута мълчание и прекратиха заседанието. "Това е удар по цяла Русия, по армията от негови поддръжници", се казва в изявление на ЛДПР, публикувано днес.

Пред ТАСС днес Евгений Герасимов, председател на Комисията по култура и масови комуникации към Московската градска дума, заяви, че е възможно да бъде поставена паметна плоча на починалия лидер на ЛДПР.

"Току-що разбрах. Много съжалявам, че такъв човек е починал. Това е голяма загуба", каза Герасимов и добави, че Жириновски е бил невероятен човек. "Той има огромен принос за нашето общество. Сигурен съм, че споменът за него ще остане в сърцата ни. И, разбира се, ако има предложения за увековечаване на паметта на Жириновски, ние ще ги разгледаме", каза Герасимов.

От руското здравно министерство заявиха, че лекарите са се борили за спасяване живота на Жириновски с всички възможни за това медицински средства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари