Почина трети журналист, отразяващ Мондиала в Катар

0
Отиде си 65-годишният Роджър Пиърс - технически директор на ITV Sport
Отиде си 65-годишният Роджър Пиърс - технически директор на ITV Sport Снимка: twitter/@lnstantFoot

Отиде си 65-годишният Роджър Пиърс - технически директор на ITV Sport

Смъртта на трети журналист на световното първенство по футбол в Катар беше обявена днес. Това е Роджър Пиърс, технически директор на ITV Sport, съобщава marka.com, предава СБЖ. Преди него смъртта застигна на катарска земя американският коментаттор Грант Уол и катарския фоторепортер Халид ал-Мислам.

Имаме да ви съобщим много тъжни новини оттук в Катар - каза водещият на спортния канал Марк Пугач, цитиран от marka.com. - Нашият технически директор Роджър Пиърс, който беше тук за осмото си световно първенство, за съжаление почина. Роджър беше високо уважавана фигура в индустрията на спортните предавани. За ITV той беше инструмент в логистичното планиране и отразяване на световните първенства по ръгби, световните и европейските първенства по футбол. Той винаги имаше усмивка на лицето си и остави усмивка на лицето ти“, каза той, наричайки Пиърс „професионалист и изключително популярен“.

65-годишният Пиърс започва кариерата си като инженер в Grampian TV и работи в други ITV канали като TVS и Meridian, преди да се присъедини към спортния канал ITV през 2001 г. и да стане негов технически директор през 2008 г. Както обяснява Нийл Стейнсби, журналист от BBC и приятел на Пиърс, техническият директор на ITV трябваше да се пенсионира след 5 седмици.

В същото време тялото на американския спортен журналист Грант Уол беше репатрирано в понеделник в Съединените щати, каза говорителят на Държавния департамент Нед Прайс на пресконференция. Уол почина в петък на 48-годишна възраст, докато отразяваше четвъртфиналния мач между Аржентина и Холандия.

По искане на семейството тялото на журналиста е закарано в медицински център в Ню Йорк за аутопсия. Говорителят на американската дипломация каза, че тялото не показва признаци на насилствена смърт и увери, че сътрудничеството с катарските власти е било "отлично". Ерик Уа, братът на журналиста, писа в социалните мрежи, че Грант Уол е получавал смъртни заплахи и предположи, че е бил убит, но по-късно оттегли изявлението си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари