Почина шофьора от катастрофата край Хитрино

0
След месец в кома в болницата в Шумен, шофьорът пострадал в катастрофата е издъхнал
След месец в кома в болницата в Шумен, шофьорът пострадал в катастрофата е издъхнал Снимка: Монитор

След месец в кома, на командно дишане, днес в 6,30 часа, в болницата в Шумен почина 38-годишният Сунай Рахимов от село Изгрев, водач на „Фолксваген Поло”, пише 24 часа.

Колата му на 22 май т.г. просто беше премазана на пътя от товарен бус "Мерцедес". При тежката катастрофа, станала през празничните дни на пътя Шумен - Силистра около 5.40 часа, близо до разклона за Хитрино, бяха ранени 9-годишно дете и четирима възрастни от двете коли.

Щастливата компания от трима души в полото, Сунай, приятелят му е неговият 9-годишен син пътуваха към едно търговишко село на риболов.

Точно обаче на моста до Хитрино, ограден от мантинела, където няма място къде да да се изтегли, върху полото просто връхлетя товарен автомобил “Мерцедес” с шуменска регистрация. Бусът, управляван от 69-годишен водач, беше предприел изпреварване при наличие на забранителна маркировка. Марцедесът навлезе в насрещното платно и се блъсна челно в лекия автомобил.

Най-тежко пострада водачът на полото. Сунай беше откаран в болницата в Шумен с черепно - мозъчна травма и опасност за живота. Въпреки битката за живота му лекарите от реанимацията не успяха да го спасят. Приятелят му и неговият син бяха по-леко ранени

Утре погребват 38-годишинят Сунай в родното му село Изгрев, община Хитрино. Роднини от Турция и от страната вече пътуват натам, за да го изпратят.

Според местни хора младият мъж всичко в живота си бил постигнал сам. В селото живеела майка му с втория си съпруг, много роднини имал в Турция. Той самият дълги години работил по дърводобива в чужбина. Бил гастърбайтер в Германия, Австрия. Последно се върнал от Франция. Сам си купил къщата и колата. Не бил женен, но след като всичко вече било наред, се канел да живее на спокойствие в родното си село. Вече мислел за задомяване, когото станала трагедията. Обичал самотата, бил тих и затворен в себе си човек, затова често разпускал с риболов.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари