Почина режисьорът на филма "Емануела"

4
Сагата е със Силвия Кристел в главната роля и разказва за сексуалните приключения на млада жена в Азия
Сагата е със Силвия Кристел в главната роля и разказва за сексуалните приключения на млада жена в Азия Снимка: София филм фест

Сагата е със Силвия Кристел в главната роля и разказва за сексуалните приключения на млада жена в Азия

Френският режисьор Жюст Жакен, придобил световна слава с еротичния филм "Емануела", почина на 82-годишна възраст, предаде Франс прес, като цитира говорител на семейството.

Смъртта му е настъпила в резултат на продължително заболяване. Жакен е починал в Бретан, заобиколен от семейството си, предава БТА.

Филмът "Емануела" със Силвия Кристел в главната роля, пожънал международен успех от Япония до САЩ, разказва за сексуалните приключения на млада жена в Азия.

Продукцията от 1974 г. се превърна в обществен феномен, гледан в киносалоните по целия свят от няколко десетки милиона зрители. Само във Франция те са над 9 милиона.

След "Емануела" Жюст Жакен режисира "История на О" и "Любовникът на лейди Чатърли", в който също играе Силвия Кристел.

Преди да режисира "Емануела", роденият във Виши през 1940 г. французин се изявява като фотограф и скулптор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари