Почина Пако Рабан

1
Легендарният моден дизайнер бе на 88 години
Легендарният моден дизайнер бе на 88 години Снимка: Getty images

Легендарният моден дизайнер бе на 88 години

Големият дизайнер, парфюмерист и бизнесмен Пако Рабан почина на 88 години, съобщи вестник "Льо Монд", предаде NOVA.

Той беше влюбен в Британия, където и почина. Великият френско-испански моден дизайнер Пако Рабан почина в Портстал на 88-годишна възраст, стана ясно днес. Дизайнерът, който беляза света на модата за повече от половин век, имаше къща на брега на морето.

Пако Рабан, от баски произход, намира убежище във Финистер, департамент в Бретания през февруари 1939 г. заедно със семейството си. Оттогава той изпитва непоколебима любов към региона Морле, където живее, както и към квартала Рекувранс в Брест.

"Не всеки може да бъде звезда. Трябва да знаете как да бъдете умни. Основното е да накарате хората да говорят за вас, да се отличавате от другите. Никога не копирайте", казва той на учениците от лицея La Croix-Rouge в Брест, с които се запознава през 2010 г.

Пако Рабан, шампионът на металните дрехи, е известен с чувството си за формула и ексцентричност. Отвъд модните подиуми на висшата мода, бретонецът по душа, който твърди, че е виждал Бог и извънземни, умееше да влиза в заглавията на вестниците със своя вкус към паранормалното.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    бат мичо
    бях на гости на село, на свако Братан и после прякора там ми стана Пако Рабан
  • 5
    1
    Ееееее,
    Край! Вече новородените мангали няма да ги кръщават Исус и Версаче, а на тоя Рабан/Шабан!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари