Почина основателят на веригата DM

1
Гьотц Вернер почина на 78 години
Гьотц Вернер почина на 78 години Снимка: dpa

Гьотц Вернер, основателят на веригата дрогерии DM почина на 78 години

Това съобщи компанията от Карлсруе, цитирана от Дневник

Тя има магазини в 14 европейски държави, включително в България, и за нея работят над 66 хиляди души. С оборот от 12.3 млрд. евро това е и пазарният лидер на Европа в този сегмент. Компанията се ръководи от сина му Кристоф Вернер

Той с оттегли от оперативна отговорност в компанията през 90-те години. От 2008 г. насам Вернер се бе посветил основно на идеята за безусловен базов доход, която представяше в множество свои лекции и участия в дискусии. Според него това е един от начините хората да имат повече свобода и инициативност, за да се включват в гражданското общество.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари