Почина майката на Андрей Баташов

0
Теодора Стефанова си отиде 10 години след непрежалимия си син и също като него преди имения си ден
Теодора Стефанова си отиде 10 години след непрежалимия си син и също като него преди имения си ден Снимка: Фейсбук

Майката на актьора Андрей Баташов - Теодора е починала снощи, часове преди днешния си имен ден

 Тъжната вест съобщи във фейсбук журналистът Велислава Дърева, която бе близка до семейството на талантливия артист, цитирана от Lupa.bg

"Снощи, в навечерието на Тодоров ден почина майката на скъпия ми приятел Андрей Баташов - Теодора. Сбогом, миличка мамо Доре!", написа Велислава Дърева. Теодора Стефанова си отиде 10 години след непрежалимия си син и също като него преди имения си ден. Андрей издъхна в навечерието на Андреевден - на 29 ноември 2010 г.

"Животът ми свърши с кончината на Андрей. Времето не може да излекува мъката ми по него. Ето вече 10 години станаха, но аз продължавам да си говоря с него, сякаш е жив. Мъчно ми е, че не остави дете след себе си. Искаше да осинови момиченце точно като Чочо Попйорданов, но, уви, нямаше време. Почина нещастен, не успя да осъществи най-важната си мечта - да има дъщеря", сподели в края на ноември миналата година почернената майка.

Адрей Баташов се ражда през 1965 г. в Волгоград в СССР. Наследник е на знатен руски род, произвеждал и доставял стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови. Когато малкият се ражда, един месец остава без име. „С баща му един месец не можахме да му изберем име. Той искаше да го кръстим Марк, а аз не давах. В България ще му викат Марко Магарето”, тревожела се майката.

Накрая взимат списък с имена от списание и се спират на първото - Андрей. Первозванний, добавя бащата. Момчето от малко показва музикални дарби – постоянно пее и свири по клавишите на транзистора. $Леля му му свиреше на цигулка. Той я вземаше, но не можеше да се изкара мелодия. Ядосан, питаше настойчиво: „Как? Как?”, връщаше приживе се към спомените Теодора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари